Wij plaatsen cookies om onze website optimaal te laten functioneren en prestaties te meten. Door gebruik van deze website geef je akkoord op deze cookies.
prima

KPS Delft kiest voor Impuls

Speciaal voor de exclusieve hovenier en tuinarchitect heeft KPS Delft - leverancier van tuinproducten en materialen - een nieuwe tak opgestart: Byzonder Buyten. Om dit concept in de markt te zetten heeft KPS Delft ons gevraagd strategisch mee te denken en de gehele visuele uitstraling te ontwerpen. We kijken terug op een mooie samenwerking en bovenal een prachtig resultaat.

Deel dit op:

de aanleiding

Als verkoper van sierbestrating, natuursteen en tuinhout ervaarde KPS Delft al langere tijd bij diverse hoveniers en tuinarchitecten een groeiende behoefte om zich te onderscheiden in exclusieve projecten. Maar hoe kon KPS hier op inspelen? Moest er een afzonderlijke tak worden opgericht met eigen uitstraling en communicatie? En wie is eigenlijk precies de doelgroep? Waar ligt hun wens? William Schagen, medewerker bij KPS Delft, deed onderzoek: “Vanuit mijn afstudeeropdracht was ik al langer bezig met een onderzoek naar de invulling van ‘exclusiviteit in tuinen’. Wat is exclusiviteit? Wanneer is een tuin exclusief? Wie maakt een tuin exclusief? Naar aanleiding van mijn resultaten hebben we vanuit onze organisatie KPS Delft een exclusieve showroom gecreëerd met speciaal geselecteerde materialen en samenwerkingen met nieuwe leveranciers en partners. Met de geselecteerde producten en partners hadden we een ‘concept’ waarbij we de exclusieve hoveniers en tuinarchitecten beter konden voorzien in hun behoeften. De kunst was om het aanbod van deze producten en diensten op de juiste manier te positioneren ten aanzien van de doelgroep. Voor onze doelgroep moest het duidelijk zijn dat wij de juiste partner waren voor een samenwerking op dit niveau en daarmee een totaaloplossing konden bieden in het ontwerpen en realiseren van unieke tuinen. Het concept moest zich daarmee ook onderscheiden ten opzichte van onze overige product-/marktcombinaties binnen de organisatie.”

Ons doel was het creëren van een sterke visuele uitstraling die precies aansloot bij de doelgroep.

de uitwerking

William vervolgt: "Na het eerste gesprek waren de wensen duidelijk gemaakt. Impuls heeft allereerst vanuit een brede blik gekeken naar de verschillende doelgroepen met ieder hun eigen kenmerken. Door middel van een schets is goed weergegeven hoe en op welke wijze deze doelgroepen zijn te benaderen. Dit gaf duidelijkheid in de focus en ook mogelijkheden voor de toekomst. Daarnaast kwamen zij ook met een concreet en tastbaar plan om de juiste ‘beleving’ over te brengen op de doelgroep. Een nieuw onderdeel was geboren: Byzonder Buyten! Vanuit dit nieuwe onderdeel kwamen ook de meest praktische onderdelen aan bod: van lettertype tot complete website, van visitekaartje tot aluminium logoplaatjes. 

bekijk hier wat we allemaal hebben gedaan voor Byzonder Buyten

het resultaat

Terugkijkend op het project hebben we William gevraagd wat hij van het totaalplaatje vindt en hoe hij de samenwerking ervaarde. "Wij hebben een onderdeel waar we heel trots op zijn," zo begint William. "Vanuit dit onderdeel kunnen we met een geheel eigen identiteit en strategie onze doelgroep bedienen. De samenwerking met Impuls was allereerst inspirerend. Het meedenken in vraagstukken en het omdenken geeft net dat beetje extra. Daarnaast weet je bij hen ook waar je aan toe bent. Geen verassingen en afspraak is afspraak. Je merkt dat Impuls een team is met allerlei specialiteiten. Juist dat maakt hen een betrouwbare en fijne partij om mee samen te werken!"

"Je merkt dat Impuls een team is met allerlei specialiteiten. Juist dat maakt hen een betrouwbare en fijne partij om mee samen te werken!

Deel dit op:

meer weten?
neem contact op!

Impuls Ontwerpt Edwin Bronwasser

© Impuls Publiciteit B.V.  /  privacyverklaring