Wij plaatsen cookies om onze website optimaal te laten functioneren en prestaties te meten. Door gebruik van deze website geef je akkoord op deze cookies.
prima

hulp nodig? vraag het een mee­denker.

informatiecampagne Onafhankelijk CliëntOndersteuner

aanleiding en vraag
De gemeente Alblasserdam is benoemd als koplopergemeente op het gebied van cliëntondersteuning. Iedere inwoner heeft recht op hulp van een Onafhankelijke CliëntOndersteuner (OCO). Een OCO is iemand die naast jou gaat staan om samen te bekijken wat er nodig is om je leven weer op de rit te krijgen, verbeteren of veranderen. Aan Impuls de vraag om mee te denken over de campagne en deze visueel vorm te geven.

proces en resultaat
Als uitgangspunt voor de communicatie hebben we de term 'MeeDenker' gebruikt. Door te communiceren met vragen die bij de doelgroep leven, spreken we met de uitingen direct het probleem aan. Met opvallende kleuren en illustraties hebben we een herkenbare campagnestijl ontwikkeld die breed inzetbaar is. Inwoners van Alblasserdam weten nu wat een MeeDenker is, waarvoor je hier terecht kunt en waar je die kan vinden.

campagne

Voor de campagne ontwikkelden we verschillende posters. De term 'MeeDenker' hebben we ontworpen als een spreekballon. De geïllustreerde figuren zijn bedoeld om de breedte van de doelgroep te visueleren en geven de campagne een eigen karakter. De herkenbare tekstballonnen en figuren komen terug op zowel online als offline middelen.

social media

Social media vormde één van de belangrijkste pijlers in de campagne. Vooral online werd het grootste deel van de doelgroep bereikt. Een eenduidige stijl die naadloos aansluit bij de offline uitingen was dus een vereiste.

meer weten?
neem contact op!

Impuls Ontwerpt Edwin Bronwasser

© Impuls Publiciteit B.V.  /  privacyverklaring